Kanelbullar med mandelmassa

Maffiga eller vanliga, vanliga eller maffiga var frågan inför dagens bullbak, svårt val! 25 vanliga eller 12 stora bullar blir det av det här receptet.
1/2 paket jäst Fyllning:
100 g smör 75 g smör
2 1/2 dl mjölk 2 tsk kanel
1/2 dl socker 150-200 g riven mandelmassa
1 krm salt 1 msk socker
1 tsk malen kardemumma
ca 9 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
Lös upp degen i lite av vätskan innan du tillsätter resten.
Blanda i socker, salt och kardemumma.
Blanda i mjölet lite i taget tills det blivit en fast deg.
Låt degen vila under en bakduk 40 minuter.
Blanda under tiden ihop fyllningen till bullarna.
När degen är färdigjäst kavlas den ut till en stor rektangular platta, ungefär 25x50 cm.
Bred på fyllningen, gör till bullar och lägg på en plåt.
Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter på plåten.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Gräddas i ugnen på 200 grader, ca 12 minuter om bullarna är normalstora eller 20 minuter om de är stora.
Låt dem svalna på bakgaller när de är färdiggräddade.