studentskafferiet.blogg.se

Kardemummabullar

Publicerad 2012-11-05 18:54:00 i Allmänt,

 
Till degen                                             Till fyllningen
 
1 paket jäst                                          200 gram smör                            
250 gram smör                                     2 msk malen kardemumma
5 dl mjölk                                             1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt                                             1 dl socker
1 dl socker
2 tsk malen kardemumma
14-15 dl vetemjöl
 
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingerljummet.
Lös upp jästen i lite av vätskan innan du heller i resten.
Häll i salt, socker, kardemumma och lite vetemjöl i taget, spara lite till bullarna ska bakas ut.
Låt degen jäsa tills den har blivit dubbelt så stor, ungefär en timme.
Blanda under tiden ihop fyllningen.
Kavla ut degen, bred på fyllningen och gör bullar.
Sätt på ugnen på 250 grader och låt bullarna jäsa på plåten under en bakduk i 10 minuter.
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker, grädda i ugnen i 10-12 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela